Milí zákazníci, vzhledem ke stěhování kamenného krámku na Kuří rynek v centru Ostravy bude jeho provoz na OC Kotva k 30. září ukončen. Těším se na vás na nové adrese od listopadu! Linda - Rezavá palice (sledujte aktuální info zde na stránkách anebo na FB či Instagramu). V případě nutnosti mě kontaktujte přes SMS zprávu na 606 235 858.

Příběh recy-lahve Koruna aragonského krále / Corona d'Aragón

lahev tyrkys aragonit

Mívám dotazy proč nalezená torza starých lahví neobrousím do roviny. Neobrousím. Protože by ztratily svůj lesní příběh. Desítky let zkouší souznít s lesem, sledují, jak malé semenáčky kolem klíčí a zas zmizí ve zbytcích loňského listí. A tak láhev dotvořím takovou, jakou jsem ji našla. Mžourá na mě - roky neviděla sluníčko. A tahle modrozelená je navíc jiná, nemá nápis. Připomínala mi korunu. Přitočil se k ní zlatavý kámen aragonit, zamrkala překvapením a když jí nabídl rámě a pozval do dávné Aragonie, jen se na mě otočila "můžu?" a já kývla.
Aragonit je minerál plný pyrenejského slunce. A taky temperamentu a upřímnosti místních obyvatel. Třeba i vám pomůže doma vyčistit vzduch, ono "udělat Itálii" není na škodu, bouřka se přežene a snáz se bude dýchat