Milí zákazníci, vzhledem ke stěhování kamenného krámku na Kuří rynek v centru Ostravy bude jeho provoz na OC Kotva k 30. září ukončen. Těším se na vás na nové adrese od listopadu! Linda - Rezavá palice (sledujte aktuální info zde na stránkách anebo na FB či Instagramu). V případě nutnosti mě kontaktujte přes SMS zprávu na 606 235 858.

Příběh recy-lahve Německý rytíř z Bruntálu

L Bruntal nemecti rytiri B   99   99-2

 

Panský pivovar v Bruntálu/Freudenthalu vlastnil Řád německých rytířů. Během 30tileté války byl vypleněn, pak roku 1939 zabaven nacisty a nakonec, po válce, v něm čepovali perlivou limonádu. To by asi velmistr Evžen Habsburský nebyl nadšený ...

Mívám dotazy proč nalezená torza starých lahví neobrousím do roviny. Neobrousím. Protože by ztratily svůj lesní příběh. Desítky let zkouší souznít s lesem, sledují, jak malé semenáčky kolem klíčí a zas zmizí ve zbytcích loňského listí. A tak láhve dotvořím takové, jaké jsem je našla. Mžourají na mě - roky neviděly sluníčko a pomalinku z nich klíčí nový život - pokud se jich ujmete, mnohokrát vám to vrátí z celého svého skleněného srdíčka. A když si láhev přiložíte k uchu, zašumí v ní letité sudetské lesy své tichoučké "dankeschööönnn ..."