Milí zákazníci, vzhledem ke stěhování kamenného krámku na Kuří rynek v centru Ostravy bude jeho provoz na OC Kotva k 30. září ukončen. Těším se na vás na nové adrese od listopadu! Linda - Rezavá palice (sledujte aktuální info zde na stránkách anebo na FB či Instagramu). V případě nutnosti mě kontaktujte přes SMS zprávu na 606 235 858.

Příběh recy-lahve Pradědek Holba

102_s-vetvi-bez
 
Pivo do této láhve se stáčelo v Hanušovicích, tedy to byl takový chmelový pradědek Holba. Láhve byly zálohované. A když jste se do pivovaru vraceli pro další pivo, tak vám ho stočili do té vaší, vymyté lahve. Takže když v lese potkáte pohozenou pivní pet-láhev, vzpomeňte si na pradědka Holbu, vemte petku do batohu a odneste tam, kam patří. Na zahrádce si pak přiťukněte na zdraví malým pivovarům ...
Mívám dotazy proč nalezená torza starých lahví neobrousím do roviny. Neobrousím. Protože by ztratily svůj lesní příběh. Desítky let zkouší souznít s lesem, sledují, jak malé semenáčky kolem klíčí a zas zmizí ve zbytcích loňského listí. A tak láhve dotvořím takové, jaké jsem je našla. Mžourají na mě - roky neviděly sluníčko a pomalinku z nich klíčí nový život - pokud se jich ujmete, mnohokrát vám to vrátí z celého svého skleněného srdíčka. A když si láhev přiložíte k uchu, zašumí v ní letité sudetské lesy své tichoučké "dankeschööönnn ..."