Milí zákazníci, vzhledem ke stěhování kamenného krámku na Kuří rynek v centru Ostravy bude jeho provoz na OC Kotva k 30. září ukončen. Těším se na vás na nové adrese od listopadu! Linda - Rezavá palice (sledujte aktuální info zde na stránkách anebo na FB či Instagramu). V případě nutnosti mě kontaktujte přes SMS zprávu na 606 235 858.

Příběh šperku Rozkvetlý kostival

104 kostival ametyst     123 kost rak amet     N14  kostival ametyst

Kostival? Je to král naší divoké zahrady. Vlastně jsou to králové, protože sekačkou pečlivě obkroužíme minimálně deset trsů. Důstojně stojí v zeleném plášti s korunkou z ametystových kvítků. Na podzim si plášť svléknou, podobně jako muži - halabala a jeden rukáv naruby. Zívnou si a pokynou, že můžu přistoupit s rýčem a sundat jim zahliněné holínky. A mimochodem, "Královské holínkové mazání" je výborné na bolavé klouby. Ráda se s vámi o ně podělím, stačí napsat.

Ametyst je symbolem bezpodmínečné lásky. Je jedním z nejléčivějších kamenů. V přírodě nebývá solitérem, fialové krystalky se k sobě přátelsky tulí, jakoby říkaly: "Člověče, koukni, taky jsme každý trochu jiný, ale máme se rádi, respektujeme se a nežereme se, přestože si vidíme vzájemně do talíře, jak vy lidé říkáváte." Tak se taky zkusme dívat na svět bez podmínky, aby byl přesně takový jaký chceme my.