Milí zákazníci, vzhledem ke stěhování kamenného krámku na Kuří rynek v centru Ostravy bude jeho provoz na OC Kotva k 30. září ukončen. Těším se na vás na nové adrese od listopadu! Linda - Rezavá palice (sledujte aktuální info zde na stránkách anebo na FB či Instagramu). V případě nutnosti mě kontaktujte přes SMS zprávu na 606 235 858.

Příběh šperku Snídaně s výhledem na Vltavu

P65 larimar kovařovic chochola A

Možná již roku 1913 pražský stavitel Bedřich Kovařovic snídal ve své zbrusu nové vile na nábřeží pod Vyšehradem a díval se na plynoucí Vltavu. A dost možná k rannímu čaji přizval i mladičkého architekta Josefa Chochola, který mu tenhle kubistický skvost nakreslil. Uplynulo 110 let. Uplynulo i mnoho vltavské vody. A ten dům tam stále je a je šperkem paní Vltavy.
Kámen larimar je rovněž jedinečný - nachází se na jediném místě na světě, v Dominikánské republice. Své poetické jméno dostal po dceři geologa Miguela Mendéze - Larisse.
Až si zítra ráno postavíte vodu na čaj, zkuste místo pohledu do malé chytré krabičky roztáhnout záclonu a zhluboka se nadechnout voňavého barevného podzimního času ... tak jako pan stavitel Kovařovic před 110 lety 🙂