Milí zákazníci, vzhledem ke stěhování kamenného krámku na Kuří rynek v centru Ostravy bude jeho provoz na OC Kotva k 30. září ukončen. Těším se na vás na nové adrese od listopadu! Linda - Rezavá palice (sledujte aktuální info zde na stránkách anebo na FB či Instagramu). V případě nutnosti mě kontaktujte přes SMS zprávu na 606 235 858.

Tři bylinkové poklady na měsíc leden

leden 3 smesi

 
Nad člověčími novoročními velesliby se holky zelený pokaždé šibalsky usmívají. Ale rády si dají horkou lázeň u vás v konvičce … je mrazivo a zebe je od kořínků ...
1/ "Klídek, Einsteine" - nejlepší bylinky na zkouškové období. Z hlavy se kouří, jak frčí na plné obrátky a čas od času se může i část učiva vykouřit. Sibiřský ženšen a schizandra zbaví stresu, který je hlavní brzdou, když hlava potřebuje šlápnout na plyn. Yerba maté dodá energii, chrpa posílí oči a ginkgo biloba? Ten nádherný strom pošle po svých srdíčkových listech do vaší hlavy tolik moudra, že jistojistě zítra na zkoušce mile překvapíte i sebe sama. A ještě rada: dýchejte. Bez kyslíku to ani naše bylinky nedají.
2/ "Už zase zapnu kalhoty" - pro ty, co teta Jarka donutila ochutnat všech dvanáct druhů jejího báječného cukroví. Kopřiva a bříza jsou holky lazebnice - krásně vás vyčistí. Pýr je felčar ledvin a pomáhá rozpouštět krystalky kyseliny močové. Ony tyhle močové drahokamy, když docestují až do palce u nohy - ouuu, dna jak vyšitá. Chaluha je takový turbo motorek - urychluje spalování. Svízel na lymfu a pampeliška je sluníčko pro vaše zažívání.
3/ A do třetice – přichází "Jelen". Důstojně k vám dokráčí, velkoryse si odfrkne, když začnete omluvně blekotat něco o bolavém žaludku a z paroží sundá zavěšenou termosku s očistným nápojem. Bříza a pýr postaví na nohy ledviny. Pampeliška pohladí žaludek, kopřiva, řebříček a lopuch domluví rozdivočeným červeným krvinkám a svízel propláchne lymfu. Tu termosku vám jelen nechá pod podmínkou, že nápoj vydržíte pít nejméně týden. Pak vás přátelsky podebere levým hákem/parohem, přehodí si ručník přes záda a hrdě zmizí v zimní mlze …
Přeji příjemné očistné novoroční dny a pokud za vámi ještě ani Jelen ani Einstein nedorazili, najdete je zde 🙂